Translate

vrijdag 3 april 2015

Nachtrust, Dolmens en kloven.

Eerst even over de night before.
Het is hier dus de heilige week en de feesten en processes van Pasen. En dat betekende dat we gisteravond ons in de festiviteiten hebben gestort.
Maar de jeugd laat zich de after party van de nacht niet afpakken.
Als wij denken van onze nachtrust te kunnen genieten wordt die party dus op de parking rond onze campers georganiseerd.
Je probeert toch te slapen (ook met oordopjes in), maar na enkele uren moet je constateren dat het voorlopig nog wel door zal gaan en in hevigheid toeneemt.
Om 3 uur is het voldoende om de camper te pakken en een rustiger stekje te zoeken. Waar anders dan bij de eeuwenoude Dolmen verwacht men op dat uur wat rust. Het was in ieder geval voldoende om nog een paar uurtjes slaap te vatten en onvoldoende om uitgerust deze dag te beginnen.

Dus begonnen we deze dag bij de Dolmens, de 6500 jaar oude graftomben die in Antequera zijn blootgelegd. Hierbij verbleken de hunebedden. We bezoeken ze alle drie.


Daarna volgt er een tocht “binnendoor” naar de Gorge van El Chorro. We hebben het gelukkig zonder kleerscheuren gehaald, maar het was wel erg wit en binnendoor met af en toe cm’s speelruimte. Daarbij komt dat het deze dagen erg druk is door de werklozendagen van de Heilige Week.

O ja, ook de schitterende Spaanse natuur kwam nog in beeld.
Al met al was ik blij dat de tocht er op zat en alsnog wat rust kon worden aangevuld tot de norm der pensionado’s. Hopelijk gaan de Spanjaarden snel weer aan het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten